video: Krejčíková – Pavljučenkovová (French Open 2021)

 

Zde můžete sledovat tenisový zápas (French Open 2021 – finále)

Krejčíková – Pavljučenkovová

Tip: Všechny aktuální sportovní přenosy dnešního dne najdete v nabídce na hlavní stránce ZDE

 

———————————————————————————————————————————————————————-

INFORMACE O TURNAJI:

French Open, známý pod názvem Roland Garros je druhý ze čtyř tenisových turnajů nejvyšší kategorie – Grand Slamu, každoročně hraný na přelomu května a června. Pojmenování získal po francouzském válečném letci Rolandu Garrosovi, který roku 1913 jako první přeletěl Středozemní moře. Úvodní ročník se konal v roce 1891 pod názvem Championnat de France. Až do počátku otevřené éry tenisu se v angličtině jmenoval French Championships. V sezóně 1968 byl pak turnaj jako první z grandslamů otevřen profesionálním tenistům, což odráží část „Open“ v názvu.
————————————————————————————————————————————————-
INFORMACE O ZÁPASE:

Senzace dokonána! Barbora Krejčíková dva týdny po premiérovém triumfu na turnaji WTA, který vyhrála na antuce ve Štrasburku, slaví také první titul na grandslamovém turnaji ve dvouhře. Až dosud přitom byla jen jednou v osmifinále. Pětadvacetiletá Češka v dnešním finále French Open porazila 6-1 2-6 6-4 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, pro kterou bylo dosavadním grandslamovým maximem čtvrtfinále. Krejčíková přerušila sérii čtyř českých finálových nezdarů a stala se první českou grandslamovou šampionkou ve dvouhře po Petře Kvitové, která podruhé ovládla Wimbledon v roce 2014. V Paříži zvítězila jako první Češka v historii samostatného Česka. Předtím triumfovala pouze Hana Mandlíková v roce 1981. Dvakrát zvítězila také Martina Navrátilová, ta ale uspěla v letech 1982 a 1984 už pod vlajkou USA. Díky vavřínu z French Open se Krejčíková posune na patnácté místo světového žebříčku. Na konto si připíše 1,4 milionu eur (zhruba 35,6 milionu korun). Navíc má šanci jako první hráčka po 21 letech slavit v Paříži double, v neděli bude hrát s Kateřinou Siniakovou i finále čtyřhry.

VIDEO ↓

 


Živé sportovní přenosy  Naším cílem je pro vás zprostředkovat ty nejlepší oficiální odkazy na sportovní zážitky a aktuální informace na internetu. Hledáte-li nějaký zajímavý sportovní přenos z celého světa zaručeně ho naleznete zde  na stránkách www.ziveprenosy.cz. Tak proč toho nevyužít a nepodělit se o to se svou rodinou a přáteli sdílením do diskuzního fóra nebo na socialní sítě jako je Facebook/Twitter/Google+ a další. Přejeme vám příjemné sportovní zážitky –  Živépřenosy.cz.

Hlavní strana    ŽivéPřenosy#2     ŽivéPřenosy#3     ŽivéPřenosy#4    ŽivéPřenosy#5