Česko – Švédsko ( ME 2022 v házené mužů )

 

Zde můžete sledovat ME v házené mužů (ME 2022 – Slovensko / Maďarsko)

17.1.  2022  20:30

Česko – Švédsko

Tip: Všechny aktuální sportovní přenosy dnešního dne najdete v nabídce na hlavní stránce ZDE

INFORMACE O TURNAJI:

Mistrovství Evropy v mužské házené 2022 se odehraje ve 2 různých státech, konkrétně v 6 různých městech – Bratislavě a Košicích (Slovensko), a Budapešti, Debrecenu a Szegedu (Maďarsko). Mistrovství Evropy se koná každé 2 roky a hraje se od roku 1994. Nejlepším českým umístěním bylo 6. místo na ME 1996, toto místo Češi zopakovali i na šampionátu v roce 2018 v Chorvatsku. Na minulém ME se jim nedařilo a skončili až na celkovém 12. místě. Podruhé se na šampionátu představí 24 týmů, hned 20 z nich vzešlo z kvalifikace. Pořadatelské země mají účast zajištěnu automaticky, stejně tak poslední finalisté Mistrovství Evropy, kterými jsou Španělsko a Chorvatsko. Nejlepší týmy z ME se kvalifikují i na Mistrovství světa v házené mužů. Z celkem 6 čtyřčlenných skupin postoupí do dalších bojů vždy 2 nejlepší týmy, a to konkrétně do dalších dvou skupin. Zde se odehrají zbývající zápasy, se kterými týmy ještě nehrály. Systém je podobný jako na Mistrovství Evropy v házené žen, kde však hraje méně týmů. Dva nejlepší týmy z těchto skupin postupují rovnou do semifinále, týmy na 3. místě čeká duel o 5. místo.
—————————————————————————————————————————-

INFORMACE O ZÁPASE:

Český tým srdnatě bojoval se švédskými vicemistry Evropy a vybojoval velmi cennou remízu. Postup do další fáze turnaje si však zajistili Švédové, a to díky lepšímu skóre v základní skupině po stejném počtu získaných bodů. Viděli jsme zápas fantastické úrovni, hodné vyřazovacích bojů, kde nechyběly parádní útočné akce, ale ani výborné výkony gólmanů.

VIDEO ↓


Živé sportovní přenosy  Naším cílem je pro vás zprostředkovat ty nejlepší oficiální odkazy na sportovní zážitky a aktuální informace na internetu. Hledáte-li nějaký zajímavý sportovní přenos z celého světa zaručeně ho naleznete zde  na stránkách www.ziveprenosy.cz. Tak proč toho nevyužít a nepodělit se o to se svou rodinou a přáteli sdílením do diskuzního fóra nebo na socialní sítě jako je Facebook/Twitter/Google+ a další. Přejeme vám příjemné sportovní zážitky –  Živépřenosy.cz.

Hlavní strana    ŽivéPřenosy#2     ŽivéPřenosy#3     ŽivéPřenosy#4    ŽivéPřenosy#5