video: AC Sparta Praha – SK Slavia Praha (1.fotbalová liga) 3-2

 

Zde můžete sledovat 1. fotbalovou  ligu

2022 – 2023

Tabulka, sestřihy, další zápasy zde ‹

 

INFORMACE O ZÁPASE

Ve čtvrtém derby sezóny konečně Sparta poráží svého největšího rivala a významně se přiblížila mistrovskému titulu. Letenští dnes přepustili střed hřiště soupeři, nechali ho kombinovat s míčem drtivou většinu času a vyráželi k rychlým protiútokům.
Skóre otevřel z trestného kopu Lukáš Haraslín, ještě před přestávkou ale vyrovnal po van Burenově skvělé přihrávce na zadní tyči Ivan Schranz. V obou případech šlo o jedinou střelu mezi tyče za první poločas.
Druhý byl na šance o něco bohatší, zastřeloval se Kuchta, na druhé straně Jurečka v šanci nepřekonal Kováře. Asger Sørensen trefil z úhlu břevno, naopak Provod tečovanou střelu otřel o tyč.
Po sérii odrazů v šestnáctce při sparťanském autu zakončil o tyč do sítě Asger Sørensen a Sparta vedla 2:1. Ze spolupráce náhradníků vzešlo další vyrovnání – Ševčíkův pas dostal hlavou do sítě Stanislav Tecl. Závěr však patřil Spartě, když Ogbu v šestnáctce zajel zbytečně skluzem do Mabila, navíc přitom zřejmě zasáhl míč rukou. Penaltu proměnil opět Ladislav Krejčí a po přestálém zbytku nastavení mohou domácí před vyprodaným stadiónem naplno slavit.

 

 

video ↓